Siirry sisältöön

Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvola

Perhesuunnitteluneuvolan tavoitteena on seksuaaliterveyden ylläpitäminen ja edistäminen.

Perhesuunnitteluneuvola tarjoaa tukea ja neuvoa ehkäisyyn liittyvissä asioissa (mm. ehkäisyn aloitus ja seuranta) alle 50-vuotiaille. Lisäksi palveluihin kuuluvat raskauden suunnittelu sekä lapsettomuushoitoihin liittyvä neuvonta ja alkututkimukset.

 

Perhesuunnitteluneuvolan terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotot toimivat ajanvarauksella. Ensimmäiselle perhesuunnitteluneuvolan käynnille tullessasi, täytä Perhesuunnitteluneuvolan esitietolomake sähköisen asioinnin kautta Kansalaisen terveyspalvelu (terveytesi.fi) tai tulosta ja täytä se tästä: Perhesuunnitteluneuvolan esitietolomake PDF

Lääkärin vastaanotolle ajat varataan terveydenhoitajan kautta.

Palvelut ovat asiakkaille maksuttomia.

 

 • Paimion perhesuunnitteluneuvola

  Terveydenhoitaja

  Hanna Marttila, sijaisena Anu Söderström

  024746355

  puhelinaika

  ma-pe klo 12.00-13.00

  Sauvon perhesuunnitteluneuvola

  Terveydenhoitaja

  Essi Kinnunen

  02474 6450

  puhelinaika

  ti-pe klo 12.00-13.00

 • Naistalo; hyvää tietoa lisääntymis- ja seksuaaliterveydestä.

  Väestöliitto; nuorten ja aikuisten seksuaaliterveys.

 • Kuntamme osallistuvat Varsinais-Suomen tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskushankkeen maksuttoman ehkäisyn projektiin. Tämän myötä ehkäisy tulee maksuttomaksi kaikille alle 25- vuotiaille nuorille vuoden 2023 loppuun asti. Kuntamme osallistuvat myös muuhun ehkäisypalveluihin liittyvään alueelliseen kehittämistyöhön.
  Kokeilu kattaa kaikki ehkäisymenetelmät kuten ehkäisypillerit, kapselit, kierukat, laastarit, renkaat ja kondomit. Alaikärajaa ehkäisyvalmisteiden käytölle ei ole asetettu. Erityisen tärkeä ehkäisyn käyttäjälle on muistaa myös muu ehkäisyyn, seksitauteihin ja seksuaaliterveyden edistämiseen liittyvä käyttäytyminen ja hyvinvointi. On erittäin tärkeää pitää huolta itsestään ja omasta seksuaalisuudestaan. Näistä on tärkeä jutella nuoren ja aikuisten kesken kotona sekä vastaanotolla ammattilaisen kanssa.
  Kysy lisää ehkäisystä omasta ehkäisyneuvolasta tai koulun tai oppilaitoksen terveydenhoitajalta tai lääkäriltä. Puhelinpalvelumme sekä ajanvaraus saattavat alkuun olla ruuhkaisia.
  Paimion perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvola puh. 02 474 6355, puhelinaika ma-pe klo 12-13 tai halutessasi voit varata sähköisesti soittoajan vastaanottoajan varaamiseksi
  Sauvon perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvola puh. 02 474 6450, puhelinaika ti-pe klo 12-13