Siirry sisältöön

Fysioterapia

Fysioterapian ja kuntoutuksen tilat sijaitsevat Paimion pääterveysaseman alakerrassa. Tilamme ovat esteettömiä.

Fysioterapiassa tutkitaan ja arvioidaan asiakkaan toimintakykyä. Fysioterapian menetelmiä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu itsenäisesti ja/tai ohjattuna yksilöllisesti tai ryhmämuotoisesti. Yhdessä asiakkaan kanssa asetetaan fysioterapian tavoitteet ja laaditaan fysioterapiasuunnitelma. Kuntouttavilla palveluilla voidaan parantaa tai ylläpitää vamman, kivun, sairauden, toimintahäiriön tai ympäristötekijöiden vuoksi alentunutta toimintakykyä. Fysioterapia edistää kaiken ikäisten kuntalaisten aktiivista osallistumista hänelle merkityksellisiin arjen ja yhteiskunnan toimiin. Asiakasta motivoidaan ja aktivoidaan omatoimiseen harjoitteluun ja itsehoitoon.

Lisätietoa fysioterapiasta löytyy fysioterapialiiton sivuilta

 • Fysioterapiaan voit ohjautua

  • neuvolan, koulun ja opiskelijan terveydenhoitajan lähetteellä
  • terveyskeskuksen lääkärin lähetteellä
  • erikoissairaanhoidon lääkärin lähetteellä

  Terveyskeskuksen lääkärin kirjaamalla SV3-lähetteellä, oman työterveyslääkärin lähetteellä tai yksityislääkärin lähetteellä ei voi ohjautua terveyskeskuksen fysioterapiaan.

  Paimion-Sauvon terveyskeskuksen fysioterapiaa ohjaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin fysioterapian toimintaperiaatteet. Periaatteissa on määritetty asiakasryhmät ja kiireellisyysluokitus. Tarpeen arvioinnissa huomioidaan mahdollisuudet vaikuttaa toimintakykyyn terapian keinoin ja saavutettavissa olevaan terveyshyötyyn.

  Hyvän terapiatuloksen saavuttamiseksi on tärkeää, että terapia toteutuu yhtenäisenä jaksona tai niin kuin hoitavan terapeuttinne kanssa on sovittu.

  Sovitun ajanvarauksen peruuttamisesta toivomme ilmoitusta mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Peruuttamaton ja käyttämätön käynti lasketaan terapiakäynniksi ja siitä peritään asiakasmaksulain mukainen sakkomaksu.

  Kaksi käyttämättä jätettyä, peruuttamatonta käyntiä johtaa ohjaus-ja terapialähetteessä jakson katkeamiseen. Myös toistuvat ensikäynnin (tutkimus-/arviokäynnin) siirtäminen sallitaan vain kaksi kertaa. Uusi jakso vaatii aina uuden lähetteen.

 • puh. (02) 474 6360

  Puhelinaika: ma-pe klo 9.00-10.00

  Echat: ma-to klo 12.00-13.00

  Sähköposti: tk.kuntoutus@paimio.fi

   

  Paimion terveyskeskus

  Terveyskeskuksentie 1

  21530 Paimio

 • Suoravastaanottotoiminta on tarkoitettu 18-75- vuotiaille asiakkaille, joilla on akuutti selkäkipu. Tällä hetkellä suoravastaanotto toteutuu vain alaselän osalta. Tavoitteena on ehkäistä selkävaivan pitkittyminen ja uusiutuminen, kun asiakkaan ei tarvitse odottaa ensin lääkärin aikaa ja sen jälkeen vielä fysioterapeutille pääsyä.
  Suoravastaanottoa pitävät siihen erikoistuneet fysioterapeutit. Toiminnallisissa vaivoissa asiakas pääsee fysioterapeutin tunnin vastaanottoajalle. Asiakas tutkitaan ja hän saa akuuttiin vaivaan hoito-ohjeet, käsikauppalääkesuositukset ja tarvittaessa fysioterapeuteilla on myös oikeus kirjoittaa sairauslomaa. Fysioterapeutit voivat konsultoida lääkäriä tarvittaessa ja he voivat ohjata asiakkaan myös lääkärin vastaanotolle, jos tilanne näin vaatii.
  Ohjautuminen:
  • Soittamalla Paimion-Sauvon terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon 02-4746202.
   Lääkärin vastaanoton hoitajat tekevät hoidon tarpeen arvioinnin ja esitietojen perusteella asiakas ohjataan kriteerien mukaan joko fysioterapeutille tai lääkärille.
  • Sähköisen Omaolo palvelun kautta. Jos lähetät tekemäsi arvion terveyskeskukseen, tulee sinulle vastaus sähköisessä muodossa Omaolon kautta.