Siirry sisältöön

Fysioterapia

Fysioterapia edistää ja auttaa ylläpitämään terveyttä sekä liikkumis- ja toimintakykyä. Voit tarvita fysioterapiaa sairauden tai sen jälkitilan, synnynnäisen vamman, tapaturman tai ikääntymisen aiheuttaman toimintakyvyn alenemisen vuoksi. Fysioterapiassa pääpaino on yksilöllisessä neuvonnassa ja ohjauksessa. Fysioterapeutilta saat henkilökohtaiset ohjeet omatoimista harjoittelua varten.

Fysioterapian ja kuntoutuksen tilat sijaitsevat Paimion pääterveysaseman alakerrassa. Tilamme ovat esteettömiä.

 • Fysioterapiaan voit ohjautua

  • neuvolan, koulun ja opiskelijan terveydenhoitajan lähetteellä
  • terveyskeskuksen lääkärin lähetteellä
  • erikoissairaanhoidon lääkärin lähetteellä

  Terveyskeskuksen lääkärin kirjaamalla SV3-lähetteellä, oman työterveyslääkärin lähetteellä tai yksityislääkärin lähetteellä ei voi ohjautua terveyskeskuksen fysioterapiaan.

  Hyvän terapiatuloksen saavuttamiseksi on tärkeää, että terapia toteutuu yhtenäisenä jaksona tai niin kuin hoitavan terapeuttinne kanssa on sovittu.

  Sovitun ajanvarauksen peruuttamisesta toivomme ilmoitusta mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Peruuttamaton ja käyttämätön käynti lasketaan terapiakäynniksi ja siitä peritään asiakasmaksulain mukainen sakkomaksu.

  Kaksi käyttämättä jätettyä, peruuttamatonta käyntiä johtaa ohjaus-ja terapialähetteessä jakson katkeamiseen. Myös toistuvat ensikäynnin (tutkimus-/arviokäynnin) siirtäminen sallitaan vain kaksi kertaa. Uusi jakso vaatii aina uuden lähetteen.

 • puh. (02) 474 6360

  Puhelinaika: ma-pe klo 9.00-10.00

  Echat: ma-to klo 12.00-13.00

 • Suoravastaanottotoiminta on tarkoitettu 18-75- vuotiaille asiakkaille, joilla on akuutti (alle 6 viikkoa alkanut) selkä- tai alaraajakipu.  Tavoitteena on ehkäistä vaivan pitkittyminen ja uusiutuminen, kun asiakkaan ei tarvitse odottaa ensin lääkärin aikaa ja sen jälkeen vielä fysioterapeutille pääsyä.
  Suoravastaanottoa pitävät siihen erikoistuneet fysioterapeutit. Toiminnallisissa vaivoissa asiakas pääsee fysioterapeutin tunnin vastaanottoajalle. Asiakas tutkitaan ja hän saa akuuttiin vaivaan hoito-ohjeet, käsikauppalääkesuositukset ja tarvittaessa fysioterapeuteilla on myös oikeus kirjoittaa sairauslomaa. Fysioterapeutit voivat konsultoida lääkäriä tarvittaessa ja he voivat ohjata asiakkaan myös lääkärin vastaanotolle, jos tilanne näin vaatii.
  Ohjautuminen:
  • Soittamalla Paimion-Sauvon terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon 02-4746202.
   Lääkärin vastaanoton hoitajat tekevät hoidon tarpeen arvioinnin ja esitietojen perusteella asiakas ohjataan kriteerien mukaan joko fysioterapeutille tai lääkärille.
  • Sähköisen Omaolo palvelun kautta. Jos lähetät tekemäsi arvion terveyskeskukseen, tulee sinulle vastaus sähköisessä muodossa Omaolon kautta. Omaolo toimii vain alaselkäkivussa.