Siirry sisältöön

Apuvälinepalvelu

Apuvälinelainaamo

Apuvälinetarpeen voi todeta henkilö itse, hänen läheisensä tai terveydenhuoltohenkilöstö. Apuvälinelainaamosta voi lainata perusapuvälineitä. Perusapuvälineet tukevat  kotona asumista ja suoriutumista päivittäisistä toiminnoista. Apuvälineen tarve on arvioitava käyttäjälähtöisesti, oikea-aikaisesti ja yksilöllisesti.

Arvioinnissa huomioimme apuvälineen käyttäjän toimintakykyä, elämäntilannetta ja elinympäristön apuvälineen toimivuudelle asettamia vaatimuksia.

Noudatamme valtakunnallisia lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutusperusteita.

Apuvälinelainaamo sijaitsee Paimion terveyskeskuksessa fysioterapian tiloissa. Lainaus on maksutonta.

 • Jos tarvitset proteesin tai peruukin, ota yhteyttä fysioterapiaan. Hankitaan palvelusetelillä.

   

 • Uusien jalkineiden tai pohjallisten hankintaa varten tarvitset lähetteen fysioterapiaan oman terveyskeskuksen lääkärin tai erikoissairaanhoidon kautta. Uusinnoissa ota yhteyttä fysioterapiaan.

 • Tukisukat, -hihat tai -paidat hankitaan oman terveyskeskuksen kautta. Lääkäri arvioi tarpeen ja päätös tehdään kuntoutustyöryhmässä.

  Uusinnoissa ei tarvita uutta lääkärin arviota, vaan ota yhteyttä suoraan fysioterapiaan.

 • Apuvälineiden puhdistuksesta vastaa apuvälineen käyttäjä. Jos apuväline menee rikki tai sen käytössä ilmenee ongelmaa, ota välittömästi yhteyttä fysioterapiaan. Asiakas itse vastaa huoltoon ja muuttoon liittyvästä kuljetuksesta.

 • Apuvälinelainaamon aukioloaika ma-pe klo 13.00-14.00 (ilman ajanvarausta)

  Muina aikoina sopimuksen mukaan

  puh. (02) 474 6360

  Puhelinaika: ma-pe klo 9.00-10.00

  Echat: ma-to klo 12.00-13.00