Siirry sisältöön

Apuvälinepalvelu

Apuvälinelainaamo

Apuvälinelainaamo sijaitsee Paimion terveyskeskuksen fysioterapian tiloissa. Palvelu on tarkoitettu kuntalaisille Paimiossa ja Sauvossa. Kuulumme VSSHP:n alueelliseen apuvälinetoimintaan, keskuspaikka TYKS apuvälinekeskus.

Apuvälinetarpeen voi todeta henkilö itse, hänen läheisensä tai terveydenhuoltohenkilöstö. Apuvälinelainaamosta voi lainata perusapuvälineitä. Perusapuvälineet tukevat  kotona asumista ja suoriutumista päivittäisistä toiminnoista. Apuvälineen tarve on arvioitava käyttäjälähtöisesti, oikea-aikaisesti ja yksilöllisesti.

Arvioinnissa huomioimme apuvälineen käyttäjän toimintakykyä, elämäntilannetta ja elinympäristön apuvälineen toimivuudelle asettamia vaatimuksia.

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden myöntämisessä noudatetaan valtakunnallisia lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutusperusteita. Opas apuvälinetyötä tekeville ammattilaisille ja ohjeita asiakkaille – Valtakunnalliset lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutusperusteet 2020 , STM 2020

Apuvälinelainaamossamme on tukisovitusvarasto, josta mahdollisuus saada kokeiltavaksi esim. selkä- ja polvitukia, SI-vöitä (huom. ei akuuttien vammojen yhteydessä, tuolloin kyse hoitovälineestä)

Lainaus on maksutonta.

 • Jos tarvitset proteesin tai peruukin, ota yhteyttä fysioterapiaan. Hankitaan palvelusetelillä.

   

 • Uusien jalkineiden tai pohjallisten hankintaa varten tarvitset lähetteen fysioterapiaan oman terveyskeskuksen lääkärin tai erikoissairaanhoidon kautta. Uusinnoissa ota yhteyttä fysioterapiaan.

 • Tukisukat, -hihat tai -paidat hankitaan oman terveyskeskuksen kautta. Lääkäri arvioi tarpeen ja päätös tehdään kuntoutustyöryhmässä.

  Uusinnoissa ei tarvita uutta lääkärin arviota, vaan ota yhteyttä suoraan fysioterapiaan.

 • Apuvälineiden puhdistuksesta vastaa apuvälineen käyttäjä. Jos apuväline menee rikki tai sen käytössä ilmenee ongelmaa, ota välittömästi yhteyttä fysioterapiaan. Asiakas itse vastaa huoltoon ja muuttoon liittyvästä kuljetuksesta.

 • Apuvälinelainaamon aukioloaika ma-pe klo 13.00-14.00 (ilman ajanvarausta)

  Muina aikoina sopimuksen mukaan

  puh. (02) 474 6360

  Puhelinaika: ma-pe klo 9.00-10.00

  Echat: ma-to klo 12.00-13.00

  Sähköposti: tk.kuntoutus@paimio.fi